بارندگی‌های‌ روزهای پایانی پاییز در مهریز به خصوص در بخش مرکزی این شهرستان، ‌کام تشنه زمین این شهرستان را سیراب کرد و موجب سیلابی‌شدن مسیل‌ها، پرشدن بندهای خاکی و خوشحالی کشاورزان شد.

یزدفردا: بارش‌های اخیر باعث جریان مجدد چشمه فصلی غربالبیر در جوار روستای ییلاقی مدوار در دهستان خورمیزات بعد از حدود چهار ماه خشکی شد و امید کشت برخی محصولات به ویژه در حومه شهر و دهستان‌های میانکوه، ارنان و تنگچنار را برای کشاورزان به ارمغان آورد.

بارش های اخیر در عین حال موجب جاری شدن سیلاب در ۳۰ روستای بخش مرکزی به خصوص در دهستان‌های میانکوه و تنگچنار با خسارت ناچیز شد که این موضوع برنامه ریزی برای پیشگیری از آسیب های ناشی از آن در آینده را ضروری ساخته است.

جمعی از شهروندان مهریزی با شکرگزاری به درگاه خدا به خاطر بارش‌های هفته جاری، تاثیر ان را بر جبران کم آبی و زمینه سازی برای کشت مثبت ارزیابی کردند و رفع برخی مشکلات ناشی از سیلاب ها با اقدامات پیشگیرانه را خواستار شدند.

حسینعلی فلاح یکی از کشاورزان ساکن در روستای مدوار دهستان خورمیزات شهرستان مهریز گفت: جاری شدن چشمه غربال‌بیز بعد از مدت کمی از زمان خشک شدن طی سال‌های اخیر در منطقه بی‌سابقه است و علت آن بارندگی‌های نسبتا خوب در منطقه است.

وی افزود: بارش‌های این موقع از سال موجب رونق کشت و کار و تولید برخی محصولات مورد نیاز می شود و امیدواریم روند بارش ها تا پایان سال زارعی جاری در شهرستان تداوم داشته باشد.

کشاورز دیگری از محله مزویرآباد در پایین دست ارتفاعات دهستان میانکوه گفت: خشکسالی سال های اخیر مشکلات زیادی را برای کشاورزان ایجاد کرده بود و بخش قابل توجهی از باغ های منطقه ره همین دلیل خشک و از دست رفت اما بارندگی‌های اخیر زمینه‌ساز فعالیت جدی کشاورزان برای استفاده از زمین و کشت محصولات مختلف است.

رضا زارع بیدکی اظهار کرد: کشاورزان باید بر اساس نیاز و متناسب با منابع آب از فرصت موجود و جاری شدن قنوات منطقه به نحو مناسب استفاده کنندف و مهار آب به خصوص در مناطق بالادست با اجرای طرح‌های آبخوانداری برای مهار و تغذیه سفره های زیرزمینی نیز در بلند مدت ضروری است .

به گفته وی، برای تولید برخی محصولات کشاورزی با بارش‌های مناسب اخیر زمینه برای کشت محصولات بر اساس شرایط هر محل شده فراهم است.

جاری شدن سیل در ۳۰ روستا

بخشدار مرکزی مهریز نیز گفت: بارندگی‌های اخیر موجب جاری شدن سیلاب در ۳۰ روستای دهستان‌های میانکوه، ارنان و تنگچنار این بخش شد و به برخی زیرساخت‌ها به خصوص راه‌ها، معابر و قنات‌های منطقه خسارت‌هایی را وارد کرد.

مهدی دهقانی‌زاده با بیان اینکه میزان خسارت ناشی از سیلاب از سوی کارشناسان در حال بررسی است ، افزود: برای رفع ۴۰ منطقه حادثه خیز در مسیر سیل به ۱۰۰ میلیارد ریال بودجه نیاز است که از مسوولان استان انتظار می رود در این زمینه با توجه به شرایط شهرستان مهریز مساعدت بیشتری را داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: خسارت به زمین‌های کشاورزی، جاده‌های روستایی و مسیر بین مزارع مهمترین مشکلاتی است که طی روزهای اخیر به خاطر بارندگی به وجود آمده که برای کمک به خسارت دیدگان با همکاری دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها اقدامات لازم در حال پیگیری است.

به گفته دهقانی زاده هرچند بازندگی‌های اخیر خساراتی را بر برخی تاسیسات روستاها وارد کرد ولی در مقابل موجب خوشحالی کشاورزان فعال منطقه برای کشت محصولات مختلف شده که باید از این بارش ها  استفاده مطلوب برای کشت محصولات مختلف صورت گیرد.

بارندگی  هفته گذشته بی‌سابقه بود

رییس اداره هواشناسی مهریز گفت: بر اساس آمار و ارقام موجود، میزان بارندگی‌های روزهای اخیر این شهرستان در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱۳۲ درصد افزایش نشان می‌دهد و میانگین بارش ها در بلندمدت در مجموع ۵۹ میلیمتر است .

حسین حدادی افزود: میزان بارندگی هفته جاری در دهستان تنگچنار ۶۲ میلیمتر، سرو و ارنان ۴۶ میلیمتر، علی‌آباد چهل‌گزی ۴۳ میلیمتر و منشاد ۳۲ میلیمتر بوده که این میزان به خصوص در دهستان بهادران بر اساس میانگین بلند مدت تا ۲۵۳ میلیمتر افزایش نشان می‌دهد که برای کشاورزی مناسب است .

این مسوول خاطر نشان کرد: هم‌اکنون ۱۰ ایستگاه باران سنجی در شهر و اکثر مناطق روستایی بخش مرکزی مهریز فعال است و ایجاد یک ایستگاه مخصوص کشاورزی در شهرستان نیز در دستور کار قرار دارد .

بارندگی‌های اخیر شرایطی مساعد برای کشاورزان است 

مدیر جهاد کشاورزی مهریز نیز گفت: بارش باران در روستاهای بخش مرکزی در ارنان، میانکوه، تنگچنار و بهادران مشکلاتی را برای زمین‌های مزروعی و جاده‌های بین مزارع در بر داشت که کارشناسان در حال بررسی خسارت‌ها هستند.

محمد جعفری ادامه داد: در کنار مشکلاتی که بارندگی‌ها به همراه دارد، بارش مناسبی در این فصل سال در پاییز برای کشت و زرع بوده و قطعا کشاورزان منطقه از آن استفاده می کنند.

وی اظهار کرد: پیگیری خسارات وارده و تامین بودجه برای جبران آن و کمک به کشاورزان همواره از مطالبات این قشر است که همانند گذشته برای حمایت از فعالان عرصه کشاورزی به خصوص در مناطق روستایی اقدامات لازم پیگیری می شود .       

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا